Позив за подношење предлога за план акција ПД "Преслап" за 2020.годину

Позивају се чланови и пријатељи Планинарског друштва „Преслап“ да до 01.децембра 2019.године поднесу Управном одбору Друштва своје предлоге акција за уврштавање у план и програм Планинарског друштва „Преслап“ за 2020.годину, и то како акција које би организовали и водили, тако и акција на које би желели да иду.

 Потребно је да предлози садрже што је могуће прецизније одреднице о планинама, врховима и пределима и датуму или периоду извођења акције.

Предлози се подносе електронском поштом, на званичну адресу Планинарског друштва„Преслап“: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Управни одбор Планинарског друштва „Преслап“, у обавези је да најкасније до 25.децембра 2019.године усвоји План планинарских акција Друштва за 2020.годину, као и Листу вођа акција за 2020.годину.

Поступак предлагања акција, организација и извођење акција ближе су одређени Правилником о организовању и извођењу планинарских акција у организацији Планинарског друштва „Преслап“ од 30.маја 2017.године.

Захваљујући предлозима и иницијативи чланова и пријатеља Планинарског друштва "Преслап", наше Друштво извело је неке од акција којима се исписује историја планинарства и отпочиње планинарска традиција. Јесењи успон на Ртањ, једна oд највећих акција у Србији, традиција за Планинарско друштво "Преслап", проистекла је из предлога чланова Планинарског друштва "Преслап". Потом акција обиласка Преконошке пећине и преласка Нишевачке клисуре, или покретање организованог планинарства у Житорађи, акцијом на Пасјачи? У лепом сећању и још лепшем очекивању за будућност је и акција на Великом Јастрепцу. Захваљујући предлозима чланова и пријатеља, Планинарско друштво "Преслап" устаљује се и на подручју западне Србије.

Верујемо да ће оваквих примера бити још...

Унапред се радујемо предлозима.

Планинарско друштво "Преслап", пре свега организује пешачке и класичне планинарске акције у Србији и иностранству, организује високогорске акције и подржава своје чланове у учешћу на високогорскима акцијама и експедицијама које организују друга удружења и водичи, такође је Планинарско друштво "Преслап" оријентисано и и ка алпинизму,   пењању на природним стенама и акцијама прелазака via ferrata.

Планинарско друштво "Преслап" не учествује и не подржава "такмичарске" активности, као што су "трекинг лига", планинско трчање, оријентиринг и сл.

У овим оквирима очекујемо предлоге активности за 2020.годину.