Позив за подношење предлога за план акција ПД "Преслап" за 2021.годину

Позивају се чланови и пријатељи Планинарског друштва „Преслап“ да, најкасније до 1.децембра 2020.године поднесу Управном одбору Друштва своје предлоге акција за уврштавање у план и програм Планинарског друштва „Преслап“ за 2021.годину, и то како акција које би организовали и водили, тако и акција на које би желели да иду.

Потребно је да предлози садрже што је могуће прецизније одреднице о планинама, врховима и пределима и датуму или периоду извођења акције.

Предлози се подносе електронском поштом, на званичну адресу Планинарског друштва "Преслап": Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Управни одбор Планинарског друштва „Преслап“, у обавези је да најкасније до 25.децембра 2021.године усвоји План планинарских акција Друштва за 2021.годину, као и Листу вођа акција за 2021.годину.

Поступак предлагања акција, организација и извођење акција ближе су одређени Правилником о организовању и извођењу планинарских акција у организацији Планинарског друштва „Преслап“ од 30.маја 2017.године.

Ради лакшег сачињавања предлога, обавештавамо да је већ познато да ће Планинарско друштво "Преслап", у 2021-ој години бити организатор или суорганизатор седам великих акција, и то: прелазак планине Калафат 28.марта; акција на северном ободу Ниша (Чегар - Виник - Хумска чука) 30.маја; прелазак кружне стазе око села Врмџа у част планинарске слободе и достојанства 5.јуна; акције у Нишевачкој клисури 7.августа; акција око Јелашничке клисуре 29.августа; 3. успон на Селичевицу у част ослободилаца Ниша 10.октобра; 5.јесењи успон на Ртањ 17.октобра. Такође, од важних акција на којима ће учествовати Планинарско друштво "Преслап", издавајамо успон на Радан 31.јула и успон на Оштру чуку 25.септембра...

Важно је истаћи и да ће се Ускрс у Србији обележити 2.маја, а да су термини задушница 6.март, 19.јуни, 9.октобар и 6.новембар - и ово су дани када током 2021.године није могуће организовати планинарске активности.

Доста тога зависиће од епидемије коронавируса, да ли ће и на који начин бити могуће путовати ван Србије, остајати више дана и слично.

Унапред се радујемо предлозима.

Планинарско друштво "Преслап", пре свега организује пешачке и класичне планинарске акције у Србији и иностранству, организује високогорске акције и подржава своје чланове у учешћу на високогорскима акцијама и експедицијама које организују друга удружења и водичи, такође је Планинарско друштво "Преслап" оријентисано  и ка алпинизму,   пењању на природним стенама и акцијама прелазака via ferrata.

У овим оквирима очекујемо предлоге активности за 2021.годину.