Позив за подношење предлога за план акција ПД "Преслап" за 2023.годину

Позивају се чланови и пријатељи Планинарског друштва „Преслап“ да, најкасније до 1.децембра 2022.године поднесу Друштву своје предлоге акција за уврштавање у план и програм Планинарског друштва „Преслап“ за 2023.годину, и то како акција које би организовали и водили, тако и акција на које би желели да иду.

Потребно је да предлози садрже што је могуће прецизније одреднице о планинама, врховима и пределима и датуму или периоду извођења акције.

Предлози се подносе електронском поштом, на званичну адресу Планинарског друштва "Преслап": Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Друштво ће најкасније до 25.децембра 2022.године да усвоји и објави, на званичној интернет страници Друштва, План планинарских акција Друштва за 2023.годину, као и Листу вођа акција за 2023.годину.

Ради лакшег сачињавања предлога, обавештавамо да је већ познато да ће Планинарско друштво "Преслап", у 2023-ој години бити организатор или суорганизатор следећих важних акција и манифестација, а то су: девета акција преласка кружне стазе око села Врмџа 10.јуна 2023.године; успон од Нишке Бање до Црног камена, уз подршку Града Ниша, 27.августа 2023.године; пета акција на северном ободу Ниша, уз подршку Града Ниша, 24.септембра 2023.године; пети успон на Селичевицу у част ослободилаца Ниша,уз подршку Града Ниша, 8.октобра 2023.године, и успон на Миџор 17.септембра 2023.године.

Десети јубиларни успон на Радан планину биће одржан 29.јула 2023.године.

Важно је истаћи и да ће се Ускрс у Србији обележити 16.априла 2023.године, а да су термини задушница 18.фебруар, 3.јуни, 7.октобар и 4.новембар - и ово су дани када током 2023.године није могуће организовати планинарске активности.

Током 2022-те године, већ смо утврдили да ћемо у 2023-ој години организовати успон на Титов врх, на Шар планини, у Северној Македонији, затим успон на планину Јабланицу, у околини Охридског језера, у Северној Македонији, да ћемо отићи и до Проклетија, у Црној Гори, те да ћемо обавезно прећи преко планине Гоч, у Србији.

Унапред се радујемо предлозима.

Планинарско друштво "Преслап", пре свега организује пешачке и класичне планинарске акције у Србији и иностранству, организује високогорске акције и подржава своје чланове у учешћу на високогорскима акцијама и експедицијама које организују друга удружења и водичи, такође је Планинарско друштво "Преслап" оријентисано  и ка алпинизму,  пењању на природним стенама и акцијама прелазака via ferrata.

У овим оквирима очекујемо предлоге активности за 2023.годину.