Позив за подношење предлога за план акција ПД "Преслап" за 2024.годину

Позивају се чланови и пријатељи Планинарског друштва „Преслап“ да, најкасније до 1.децембра 2023.године поднесу Друштву своје предлоге акција за уврштавање у план и програм Планинарског друштва „Преслап“ за 2024.годину, и то како акција које би организовали и водили, тако и акција на које би желели да иду.

Потребно је да предлози садрже што је могуће прецизније одреднице о планинама, врховима и пределима и датуму или периоду извођења акције.

Предлози се подносе електронском поштом, на званичну адресу Планинарског друштва "Преслап": Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Друштво ће најкасније до 25.децембра 2023.године да усвоји и објави, на званичној интернет страници Друштва, План планинарских акција Друштва за 2024.годину, као и Листу вођа акција за 2024.годину.

Ради лакшег сачињавања предлога, обавештавамо да је већ познато да ће Планинарско друштво "Преслап", у 2024-ој години бити организатор или суорганизатор следећих важних акција и манифестација, а то су: десета акција преласка кружне стазе око села Врмџа 9.јуна 2024.године; успон на Миџор 15.септембра 2024.године; други јесењи успон на Дивну Горицу 13.октобра 2024.године.

Важно је истаћи и да ће се Ускрс у Србији обележити 5.маја 2024.године, а да су термини задушница 19.март, 22.јуни, 5.октобар и 2.новембар - и ово су дани када током 2024.године није могуће организовати планинарске активности.

Током 2023-те године, већ смо утврдили да ћемо у 2024-ој години организовати успон на Маљовицу, на планини Рили, у Бугарској, онда успон на Динару, највишу планину Хрватске, затим успон на Сторжич, на Камнишко-Савињским Алпима, у Словенији, да ћемо обилазити планине у Северној Македонији, планине у Црној Гори, да ћемо отићи на планине Пангео и Фалакро, у Грчкој, да ћемо наставити циклус успона на планине у околини Краљева и Врњачке Бање, успоном ма Студену планину, да ћемо после две године опет обилазити Трнско и Јабланшко ждрело, у Бугарској, да ћемо отићи и на Гледићке планине, а и да ћемо наше пријатеље упознати са ређе посећеним планинским подручјима области Топлица. 

Активираћемо и високогорску секцију Планинарског друштва "Преслап".

Унапред се радујемо предлозима.

Планинарско друштво "Преслап", пре свега организује пешачке и класичне планинарске акције у Србији и иностранству, организује високогорске акције и подржава своје чланове у учешћу на високогорскима акцијама и експедицијама које организују друга удружења и водичи, такође је Планинарско друштво "Преслап" оријентисано  и ка алпинизму,  пењању на природним стенама и акцијама прелазака via ferrata.

У овим оквирима очекујемо предлоге активности за 2024.годину.