Предавање у Економској школи Ниш поводом Међународног дана планина

ПД Преслап
 Пријављивање завршено
 
0
14_ekonomska_skola
Датум: понедељак, 10 децембар 13:00 - 13:45

Поводом Међународног дана планина, чланови Планинарског друштва "Преслап" дружиће се у понедељак, 10.децембра 2018.године, са ученицима и професорима Економске школе Ниш.

Предавање Планинарског друштва "Преслап" у Економској школи Ниш поводом Међународног дана планина

(понедељак, 10.децембар 2018.године од 13:00-13:45 часова)

Позив упућен Планинарском друштву "Преслап" од стране професорског колектива Економске школе Ниш, да поводом 11.децембра - Међународног дана планина, за ученике и професоре Економске школе Ниш буде одржано предавање о планинарству, за Планинарско друштво "Преслап" представља велику част и неизмерно задовољство.

Ово предавање посебно издвајамо и због чињенице да је оснивач и председник Планинарског друштва "Преслап", г-дин Мирослав Докман, похађао Економску школу Ниш и један је од њених најбољих и најпознатијих представника у свету.

У понедељак, 10.децембра 2018.године, један дан пре самог Међународног дана планина, Планинарско друштво "Преслап" приредиће у Економској школи Ниш мозаик укомпонован од пројекције фотографија са планинарских акција у околини Ниша, на југу Србије и са пар светских експедиција, са показивањем најосновније планинарске опреме и уопште једном лепом и афирмативном причом са ученицима и професорима, причом пуном оптимизма и радости.

О значају планинарства, о лепотама природе и планина, о успонима, незаборавним тренуцима, авантурама и успесима постигнутим широм Србије, Балкана, Европе и света, предавање ће одржати Мирослав Докман и Слободан Васковић, носиоци звања "врхунски спортиста Србије" и чланови светског клуба "7 summits", и 13-годишњи Вук Васковић, најмлађи високогорац Планинарског друштва "Преслап".

Logo 1

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 11.децембар за Међународни дан планина. Овај празник обележава се почев од 2003.године.

Циљеви установаљавања Међународног дана планина су развој планинарског спорта, развој друштвене заједнице, развијање потребе за здравим начином живота, очување и заштита животне средине, борба против уништавања природе...

 

Powered by iCagenda