Предавање у Основној школи "Цар Константин" поводом међународног дана планина

ПД Преслап
 Пријављивање завршено
 
0
444
Датум: уторак, 11 децембар 12:30 - 13:30

Поводом Међународног дана планина, чланови Планинарског друштва "Преслап" дружиће се у уторак, 11.децембра 2018.године, са ученицима и наставницима Основне школе "Цар Константин" из Ниша.

Предавање Планинарског друштва "Преслап" у Основној школи "Цар Константин" из Ниша поводом 11.децембра - Међународног дана планина

(уторак, 11.децембар 2018.године од 12:30-13:30 часова)

Захваљујући ангажовању наставнице Зорице Ивановић, поводом 11.децембра - Међународног дана планина, чланови Планинарског друштва "Преслап" одржаће предавање у Основној школи "Цар Константин" у Нишу и дружити се са ученицима и наставницима. У Основној школи "Цар Контантин", као наставница ради и позната планинарка и алпинистица Душица Буца Живковић, велика пријатељица Планинарског друштва "Преслап", а и Мирослав Докман, председник Планинарског друштва "Преслап", похађао је ову основну школу, која се тада звала "21.мај".

У уторак, 11.децембра 2018.године, управо на Међународни данпланина, Планинарско друштво "Преслап" приредиће у Основној школи "Цар Константин" мозаик укомпонован од пројекције фотографија са планинарских акција у околини Ниша, на југу Србије и са пар светских експедиција, са показивањем најосновније планинарске опреме и уопште једном лепом и афирмативном причом са ученицима, учитељима и наставницима, причом пуном оптимизма и радости.

Жеља је и организатора и предавача, да се ученици што више укључе у ово предавање.

О значају планинарства, о лепотама природе и планина, о успонима, незаборавним тренуцима, авантурама и успесима постигнутим широм Србије, Балкана, Европе и света, предавање ће одржати већ добро уиграна "дружина предавача" Планинарског друштва "Преслап": Мирослав Докман и Слободан Васковић, носиоци звања "врхунски спортиста Србије" и чланови светског клуба "7 summits", и 13-годишњи Вук Васковић, најмлађи високогорац Планинарског друштва "Преслап". Верујемо да ће предавање Вука Васковића мотивисати његове вршњаке да почну да се баве планинарењем.

Logo 1

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 11.децембар за Међународни дан планина. Овај празник обележава се почев од 2003.године.

Циљеви установаљавања Међународног дана планина су развој планинарског спорта, развој друштвене заједнице, развијање потребе за здравим начином живота, очување и заштита животне средине, борба против уништавања природе...

 

Powered by iCagenda