Селичевица (903 м), успон из Вукманова

ПД Преслап
 Пријављивање завршено
 
0
Selicevica_antena
Датум: недеља, 02 фебруар 08:00 - 16:30

Локална акција Планинарског друштва "Преслап" на планини Селичевици, јужно од Ниша, на траси од села Вукманово до врха Ибровица (903 м) и силаском село Бербатово, а чија је укупна дужина 11 километара. Недеља, 2.фебруар 2020.године.

                                                             Планина Селичевица - успон из села Вукманова

                                                              (врх Ибровица или Велика Тумба 903 м)

                                                                 Недеља, 02.фебруар 2020.године

Планинарско друштво „Преслап“, за своје чланове и пријатеље, организује у недељу, 02.фебруара 2020.године лагану акцију на планини Селичевици која се налази у непосредној околини Ниша, јужно од града. Планинарско друштво "Преслап" на Селичевици, уз подршку Града Ниша, сваког октобра месеца организује велику планинарско-рекреативно-едукативну акцију - успон у част ослободилаца Ниша, на траси која почиње на Делијском вису и дужине је 16 километара.

Сада, у зимским условима, одлазимо на Селичевицу у једној скраћеној варијанти, тако што ћемо успон почети у селу Вукманову, попети се на Ибровицу, а са највишег врха Селичевице спустити у село Бербатово, где ће акција бити завршена, те је тако дужина ове трасе 11 километара, а у односу на велику градску манифестацију у част ослобидилаца Ниша, скраћење се односи на деоницу од Делијском виса до села Вукманова. Од Вукманова до Ибровице, треба прећи 6 километара, а при силаску у село Бербатово наредних 5 километара. Висинска разлика која се прелази је око 600 метара у успону и исто толико при силаску.

На акцију одлазимо и са акције се враћамо користећи се приградским јавним аутобуским превозом.

У одласку на акцију путујемо приградским аутобусом на кружној линији 23К: Ниш - Вукманово - Бербатово - Ниш, који са приградске аутобуске станице у Нишу полази у 08:00 часова, а успут стаје у Зетској улици, испред "Електродистрибуције". Карта до Вукманова кошта 80 динара и купује се у аутобусу. Из аутобуса се излази у центру Вукманова.

У повратку са акције, у селу Бербатово, у 16:00 сати, улазимо у аутобус на кружној линлји 23К, карта до Ниша такође кошта 80 динара и купује се у аутобусу.

ХРАНА И ВОДА: Храна из ранца (сендвичи, слаткиши...), воде има у селу Вукманову. Понети 2 литра воде.

ОБУЋА, ОДРЕЋА, ОПРЕМА: Планинарске ципеле, камашна резервна мајица, јакна, полар дукс, капа, рукавице, наочаре за сунце, штапови за ходање.

ВОЂA АКЦИЈЕ:  Слободан Васковић, контакт телефон: 0631118508.

Све додатне информације могу се добити код вође акције, лично, телефоном или путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Посебно пријављивање за ову акцију није потребно, већ учесници треба да уђу у аутобус за Вукманово  на приградској станициј (полазак у 08:00 сати), или на станици у Улици зетској.

 

Powered by iCagenda