9. јесењи успон на Соколов камен

ПД Преслап
 Пријављивање завршено
 
0
Sokolov_kamen_2019
Датум: субота, 26 септембар 08:00 - 15:00

Акција 9. јесењи успон на врх Соколов камен (1523 м), на Сувој планини, одржава се у суботу, 26.септембра 2020.године, у организацији Планинарско-спортског клуба "Мосор" из Ниша

                                                      9. јесењи успон на Соколов камен (1523 м)

                            Организатор акције: Планинарско-спортски клуб "Мосор" Ниш

                                                        Субота, 26.септембар 2020.године

У организацији Планинарско-спортског клуба "Мосор" Ниш, одржаће се 9.јесењи успон на Соколов камен (1523 м), врх на Сувој планини, у суботу, 26.септембра 2020.године, и преносимо информације са званичне фејсбук странице Планинарско-алпинистичког клуба "Мосор" Ниш:

 

"Планинарско-спортски клуб „Мосор“ девету годину заредом организује акцију „Јесењи успон на Соколов камен“, уз подршку Планинарског савеза Србије.

Жеља нам је, драги пријатељи, да вам покажемо једну од најлепших планинарских стаза на Сувој планини, где ћете доживети прелепе и незаборавне тренутке на овој планинској лепотици. Стаза је кружна и средње је захтевна. Укупна дужина стазе је 14 км, са висинском разликом од 700 м у успону и исто толико при силаску. Изискује добру психофизичку кондицију тако да се моле сви водичи из планинарских клубова и друштава да то имају у виду.
Сваки учесник учествује на своју одговорност у складу са својом психо-физичком кондицијом и здравственим стањем, и дужан је да се придржава упутстава организатора.
Водиче на стази обезбеђује организатор. Водичи ће бити представљени на отварању акције и носиће уочљива обележја.
На нашу жалост, ове године нећемо моћи да Вас угостимо као предходних година. Због актуелне епидемиолошке ситуације у земљи морамо да будемо одговорни према себи и другима, и испоштујемо све препоручене мере заштите.
 
Програм акције:
 
Субота, 26. септембар 2020. године
 
08:00 - 08:50 Окупљање учесника код планинарског дома „Студенац“ на Бојаниним водама.
08:50 - 09:00 Отварање акције
09:00 Успон креће са Бојаниних вода 860м/нв и пролази прво шумовитом стазом до изласка на гребен и антену испод самог врха Мосор, па онда даље наставља поново шумовитом стазом до самих стена где почиње нагли успон живописном стеновитом стазом са предивним погледом на нишку и заплањску котлину. У овом делу се пролази најлепши, али и најзахтевнији део на стази.
12:00 – 13:00 Долазак на врх Соколов камен 1523м, фотографисање и одмор.
13:00 – 15:00 Повратак је кружном стазом преко Девојачког гроба па онда краљевим путем до Бојаниних вода.
Затварање акције.
За све остале информације стојимо Вам на располагању:
Владислав Ценић ..................................................... 063 406025
Славиша Ивановић................................................... 0631023016
Срдачан планинарски поздрав!"

Информације за чланове Планинарског друштва "Преслап": 

- Планинарско друштво "Преслап" неће организовати превоз на ову акцију;

- Уколико Планинарско-спортски клуб "Мосор" буде организовао превоз, наше чланове о томе ћемо обавестити и упутити на представнике "Мосора" ради пријављивања за превоз;

- На акцију се може отићи приградским аутобусом од Ниша до Горње Студене, са поласком у 07:00 часова са приградске станице, карта стаје 90 динара, или сопственим превозом, уз придржавање упутстава организатора о паркирању на подручју Бојаниних вода.

 

Powered by iCagenda