Трибина о експедицији "Арарат 2023"

ПД Преслап
0
10_1_Ararat
Датум: среда, 27 септембар 19:00 - 20:00

Поводом манифестације Дани европске баштине, Народни музеј Топлице у Прокупљу трибину о експедицији "Арарат 2023", коју је "дружина снова" недавно извела. Трибина се одржава у среду, 27.септембра 2023.године, са почектом у 19 сати, у галерији Народног музеја Топплица. Улаз је слободан.

                                                    ТРИБИНА "ЕКСПЕДИЦИЈА АРАРАТ 2023"

                                       Организатор трибине: Народни музеј Топлице у Прокупљу

                                             Поводом манифестације "Дани европске баштине"

                  Излагачи:

                 Дарко Жарић, историчар, музејски саветник, учесник експедиције "Арарат 2023"

                Мирослав Докман, дипломирани економиста, учесник експедиције "Арарат 2023"

 (Среда, 27.септембар 2023.године, у 19 сати - галерија Народног музеја Топлице у Прокупљу, у Улици Ратка Павловића бр.31, у Прокупљу)

Народни музеј Топлице у Прокупљу, у оквиру манифестације "Дани европске баштине", у среду, 27.септембра 2023.године, од 19 до 20 сати, у галерији музеја, у Улици Ратка Павловића бр.31, у Прокупљу, организује трибину под називом "Експедиција Арарат 2023". 

Трибина је посвећена великом успеху који је седморо планинарки и планинара, окупљених у једно од издања чувене "дружине снова", постигло крајем јула и почетком августа месеца 2023.године, на експедицији на Арарату, планинском врху високом 5137 метара, највишем врху Турске, када се сво седморо учесника експедиције попело на Арарат.

20

Учесници експедиције били су: Јелена Стојковић из Трстеника, Предраг Лучић из Загреба, Едвард Чан из Хонг Конга, Сенадин Сахтијари из Беча (Београда), Дарко Жарић из Прокупља, Мирослав Докман из Ниша, и, наравно, Зоран Павловић Паћа из Предејана.

Утиске са експедиције, као излагачи на трибини, изнеће г.Дарко Жарић, историчар, музејски саветник, планинарски водич из Прокупља и члан Планинарског друштва "Преслап", и Мирослав Докан, дипломирани економиста из Ниша и председник Планинарског друштва "Преслап".

На трибини ће бити приказане фотографије са експедиције и краћи записи.

Улаз на трибину је слободан.

 

Powered by iCagenda