Предавање: Лековито биље за планинаре кроз четири годишња доба

ПД Преслап
 Пријављивање завршено
 
0
Lekovito_bilje_naslovna_800
Датум: уторак, 16 јануар 18:00 - 19:30

Предавање Секције за лековито биље Планинарског друштва "Преслап" - уторак, 16.јануар 2018.године од 18:00-19:30 часова, велика сала Скупштине Града Ниша. Добродошли!

Драги пријатељи, планинари, рекреативци, љубитељи природе и грађани,

 

Велика нам је част да вас позовемо на предавање које ће одржати чланови Секције за лековито биље у оквиру Планинарског друштва "Преслап", на тему: "Лековито биље за планинаре кроз четири годишња доба".

Планинари, љубитељи природе и рекреативци, сви одреда, уживају у испијању чајева од биља које расте на планинама које походимо. Потребно је да свако од нас стекне макар основна знања о лековитом биљу у нашем окружењу, о његовом распознавању и практичној примени. Да научимо у које доба године ваља користити одређену биљку, затим који се делови биљака употребљавају и да спознамо оптималну примену појединих биљака за превенцију конкретних обољења и отклањање евентуалних тегоба.

О свему овоме, и још по нечему, уз приказивање слајдова и показивање лековитог биља, наравно и уз активно укључивање публике, на предавању ће говорити еминентни познаваоци лековитог биља:

- др Љубинка Стојковић, специјалиста фитотерапије,

- Новица Видојковић, биљобер са Суве планине и

- Драган Димитријевић, инспектор Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Предавање се одржава у уторак, 16.јануара 2018.године, од 18 до 19:30 часова, у великој сали Скупштине Града Ниша, у Улици Николе Пашића бр.24.

Улаз је слободан - добродошли!

 

 

 

Powered by iCagenda