Планинарење и радио везе

Скоро да је немогуће замислити већу планинарску акцију или озбиљнији високогорски успон без употребе радио уређаја. Минимално два, а некада и десетак уређаја ће вам бити потребно да би све функционисало како треба. Све ово се сада може остварити за стотињак евра, па зашто оклевати.

Опширније

Катманду декларација

На предлог УИАА Комисије за експедиције, Генерална скупштина УИАА је 9. октобра 1987, у Маракешу (Мароко) усвојила КАТМАНДУ ДЕКЛАРАЦИЈУ.

Ова декларација прописује активности на планинама.

Опширније

Зашто ја волим Природу

Иако љубав према Природи, као ни свака друга права љубав, не тражи објашњења, наводим само неке од личних разлога зашто је толико волим. Хармонија која се у људским насељима тешко налази и постиже, у Природи је спонтано присутна: у изобиљу свега што у Природи постоји, све је увек на свом месту! Довољно је бити тих и пажљиво посматрати и слушати.

Опширније

Бициклирајмо бициклистички

Циљ овог текста је да упозна бициклисте о могућим опасностима, правима и обавезама, као и казненим одредбама у улози бициклисте. Мада не изгледа тако ово је веома сложена област, а овде ће бити наведени само основни изводи које сваки бициклиста треба да зна. Имајући у виду да су бициклисти најрањивија категорија учесника у саобраћају многе државе организовано спроводе превентивне пројекте за све грађане. У недостатку такве организоване обуке дужни смо да сами радимо на личном усавршавању.

Опширније