Емисија о Коритњаку, ТВ Коперникус

Емисија о Коритњаку, изнад Нишке Бање, из серијала "Записи", на ТВ "Коперникус", снимљена 19.септембра 2020.године. О потенцијалима Нишке Бање и околине, а нарочито на потезу Нишка Бања - Коритњак - Црни камен, за развој активног одмора и спортско-рекреативних активности. О иницијативи за доношењем урбанистичких планова који ће омогућити изградњу и инвестиције у туристичке и спортске објекте изнад Нишке Бање, и плановима Градске општине Нишка Бања за валоризацијом потенцијала Коритњака. У емисији су говорили, председник Градске општине Нишка Бања, г-дин Душан Живковић, представник Туристичке организације Ниш, г-дин Марко Ђорђевић и председник Планинарског друштва "Преслап", г-дин Мирослав Докман. Аутор емисије г-дин Никола Шиповац.

 

"Историјско наслеђе Ниша" - промотивни филм Туристичке организације Ниш

Туристичка организација Ниш, са којом се Планинарско друштво "Преслап" налази у односу пословне сарадње и партнерства, подржала је израду промотивних филмова о Нишу у околини.

У филму "Историјско наслеђе Ниша", приказана су и места и културно-историјски споменици који се налазе на трасама планинарско-рекреативно-едукативних акција, које Планинарско друштвао "Преслап" организује уз подршку Града Ниша, те тако видимо цркву Свете Тројице или "Латинску цркву" у Горњем Матејевцу и манастир Светог Јована у атару Горњег Матејевца (акција на планини Калафат), затим споменик на Чегру, брдо Виник и археолошко налазиште Хумска чука (у оквиру акције на северном ободу Ниша).

 

 

ТВ Коперникус, 23.10.2020.

Најава акције на Калафату, коју Планинарско друштво "Преслап" организује 25.октобра 2020.године, уз подршку Града Ниша и Основне школе "Карађорђе" из Горње Студене, осврт на четврти јесењи успон на Ртањ, и пар речи о великим успесима чланица и чланова Планинарског друштва "Преслап" на највишим врховима Европе и света.

Емисија "Srbija Online", ТВ "Коперникус", петак, 23.октобар 2020.године, гостовао је г-дин Мирослав Докман, председник Планинарског друштва "Преслап", уредник и водитељ г-дин Немања Вељковић: