Позив за подношење предлога за план акција ПД "Преслап" за 2022.годину

Позивају се чланови и пријатељи Планинарског друштва „Преслап“ да, најкасније до 1.децембра 2021.године поднесу Друштву своје предлоге акција за уврштавање у план и програм Планинарског друштва „Преслап“ за 2022.годину, и то како акција које би организовали и водили, тако и акција на које би желели да иду.

 Потребно је да предлози садрже што је могуће прецизније одреднице о планинама, врховима и пределима и датуму или периоду извођења акције.

Предлози се подносе електронском поштом, на званичну адресу Планинарског друштва "Преслап": Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Друштво ће најкасније до 25.децембра 2021.године да усвоји и објави, на званичној интернет страници Друштва, План планинарских акција Друштва за 2022.годину, као и Листу вођа акција за 2022.годину.

Ради лакшег сачињавања предлога, обавештавамо да је већ познато да ће Планинарско друштво "Преслап", у 2022-ој години бити организатор или суорганизатор шест великих акција, а то су: осма акција преласка кружне стазе око села Врмџа 4.јуна 2022.године; четврта акција преласка Нишевачке клисуре 6.августа 2022.године; четврта акција обиласка Јелашничке клисуре 28.августа 2022.године; четврта акција на северном ободу Ниша 25.септембра 2022.године; четврти успон на Селичевицу у част ослободилаца Ниша 9.октобра 2022.године, и шести јесењи успон на Ртањ 16.октобра 2022.године.

Важно је истаћи и да ће се Ускрс у Србији обележити 24.априла 2022.године, а да су термини задушница 26.фебруар, 11.јуни, 8.октобар и 5.новембар - и ово су дани када током 2022.године није могуће организовати планинарске активности.

Доста тога зависиће од епидемије коронавируса, да ли ће и на који начин бити могуће путовати ван Србије, остајати више дана и слично.

Унапред се радујемо предлозима.

Планинарско друштво "Преслап", пре свега организује пешачке и класичне планинарске акције у Србији и иностранству, организује високогорске акције и подржава своје чланове у учешћу на високогорскима акцијама и експедицијама које организују друга удружења и водичи, такође је Планинарско друштво "Преслап" оријентисано  и ка алпинизму,   пењању на природним стенама и акцијама прелазака via ferrata.

У овим оквирима очекујемо предлоге активности за 2022.годину.