Основна планинарска обука

ПД Преслап
0
Naslovna_zona_skole
Датум: субота, 16 јануар 10:00 - 16:00

Планинарско друштво "Преслап" организује основну планинарску обуку, по програму планинарског оспособљавања и усавршавања Планинарског савеза Србије, у суботу, 16.јануара 2021.године, у парку Чаир у Нишу.

                                                                                        Основна планинарска обука

                         по програму планинарског оспособљавања и усавршавања Планинарског савеза Србије

                           субота, 16.јануар 2021.године

предавач: г-дин Слободан Васковић, спортски стручњак, планински водич 3.категорије, матични број водича: 759

                       место одржвања: парк Чаир у Нишу

 

Планинарско друштво "Преслап" организује у суботу, 16.јануара 2021.године, основну планинарску обуку, по програму планинарског оспособљавања и усавршавања Планинарског савеза Србије.

Циљ основне обуке је упознавање са најосновнијим знањима о планинарству и планинарској организацији и оно је основно полазиште обуке, која дају основу за виши облик обуке у оквиру система Планинарског савеза Србије (обуке за планинске водиче и спортске стручњаке и сл.).

Основна планинарска обука садржи следеће тематске целне: историја планинарства; планинарска организација; припрема за одлазак у планину; опрема; кретања у планини; основе топографије; основе метеорологије; планинарска етика, правила понашања, заштита природе и Правилник о безбедности и одговорности у извођењу планинаскх активности; опасности; прва помоћ.

По завршеној обуци организоваће се и тест - усмени и практични део испита.

Предавач на обуци биће г-дин Слободан Васковић, спортски стручњак Планинарског друштва "Преслап" и планински водич 3.категорије, матични број водича 759, телефон за контакт 063118508.

Обука почиње 16.јануара 2021.године у 10 сати у парку Чаир, код "пужића" испред Дечјег културног центра.

Право да присуствују обуци имају сви грађани. Међутим, право на уверење, које Планинарски савез Србије издаје о завршеној основној планинаској обуци, имају само чланови друштава и клубова - чланица Планинарског савеза Србије, који су платили чланарину у свом друштву или клубу за 2020 или 2021.годину.

Пре почетка обуке биће сачињен списак полазника. 

Основна планинарска обука је бесплатна, али уверење Планинарског савеза Србије плаћа се 100 динара, зато сваки полазник обуке који је члан неког од друштава или клубова - чланица Планинарског савеза Србије, потребно је да плати 100 динара, које ће по завршетку обуке Планинарско друштво "Преслап" уплатити Планинарском савезу Србије.

За додатне инфромације, заинтересовани се могу обратити г-дину Слободану Васковићу, лично или путе званичне адресе електронске поште Планинарског друштва "Преслап": Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Powered by iCagenda