Стазама Букуље и Венчаца

ПД Преслап
 Пријављивање завршено
 
0
1_plakat_bukulja
Датум: недеља, 04 јул 05:30 - 20:00

"Стазама Букуље и Венчаца", традиционална акција Планинарског савеза Србије, у организацији Планинарског друштва "Букуља" из Аранђеловца, прелазак две планине у Шумадији. Недеља, 4.јули 2021.године.

                                                                           Акција "Стазама Букуље и Венчаца"

                                                                 планина Букуља (696 м) и Венчац (658 м)

                                               Традиционална акција Планинарског савеза Србије

                                     Организатор акције: Планинарско друштво "Букуља" Аранђеловац

                                                                     недеља, 04.јули 2021.године

Планине Букуља и Венчац налазе се у Шумадији, Букуља у непосредној близини Аранђеловца, мало југоисточно од града, према планини Рудник, а Венчац југоисточно од Аранђеловца, на средини пута између Аранђеловца и Тополе. Букуља је висока 696 метара, Венчац је висок 658 метара, и то су благе, питоме, шумовите планине, са више долина и брежуљака, као и остале планине у Шумадији. У целом свету, Букуља је позната по изворима минералне лековите воде, а Венчац по белом мермеру.

Замисао Планинарског друштва "Букуља" из Аранђеловца је се преласком кружне стазе од 20 километара, уређене, проходне, лагане за савладавање, повежу суседне планине Букуља и Венчац, и да се ужива у летњем дану у питомом побрђу Шумадије, и да се обиђу и два језера - Гарашко и Букуљско. Ова стаза се и назива "Два језера".

40 bukulja

Програм акције, са сатницом учешћа Планинарског друштва "Преслап" (недеља, 04.јули 2021.године):

- полазак у 05:30 часова са паркинга код тржног центра „Рода“ („Меркатор“) на Византијском булевару;

- 09:00 - отварање акције код планинске куће на врху Букуље;

- 09:30 - полазлак на стазу "Два језера", прелазак трасе: врх Букуље 696 м - Гарашко језеро - Букуљско језеро - Церовита јаруга - врх Букуље 696 м;

- 16:00 - повратак на врх Букуље, ручак.

Напомена: по одлуци организатора, ручак се наплаћује 200 динара, а бонови се плаћају у преузимају на отварању акције. За ручак понети прибор за јело и посуде.

- полазак за Ниш у 17:00 часова;

- долазак у Ниш у 20:00 часова.

Обућа, одећа, опрема: Учесници акције потребно је да се опреме за летње услове - да носе планинарске ципеле, ко има штапове за ходање нека их понесе и користи, за пресвлаку понети мајицу, у ранцу имати и резервни дукс или горњи део тренерке, носити наочаре за сунце, качкете или шешире и користити крему за сунчање.

Храна и вода: За први део акције храна је из ранца, по завршетку акције, ко жели - може ручати, с тим што се ручак плаћа 200 динара, по одлуци организатора, а за ручак је потребно понети прибор за јело и посуде. Потребна количина воде је 2 литра.

Трошкови превоза: 2300 динара.

Вођа акције: Слободан Васковић (телефон: 0631118508).

Пријављивање за акцију: код вође акција.

Додатне информације: Код вође акције, на званичним страницама Планинарског друштва "Преслап" или путем електронске поште, на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Powered by iCagenda