Село Пасјача - видиковац Јечава (596 м) - село Просек

ПД Преслап
0
1_jecava_zimski_naslovna
Датум: субота, 17 децембар 07:30 - 14:30

Завршна акција Планинарског друштва "Преслап" у изузетно успешној 2022-ој години одржаће се на атрактивном видиковцу Јечава (596 м), на Сврљишким планинама, у Сићевачкој клисури, изнад десене обале реке Нишаве, насупрот врху Кусача, на Сувој планини, у суботу, 17.децембра 2022.године.

                                                           Село Пасјача - Јечава (596 м) - село Просек

                                                                             Сврљишке планине

                                                                Субота, 17.децембар 2022.године

Планинарско друштво „Преслап“, своју завршну акцију за 2022.годину, која је обележена великим спортским успесима нашег Друштва, организује у суботу, 17.децембра 2022.године, на Сврљишким планинама, на траси од села Пасјача, до видиковца Јечава (596 м), и потом са силаском у село Просек. Ово је лагана траса, дужине 8 километара, и коју може прећи сваки рекреативац и планинар. Зато и позивамо и планинаре, и рекреативце, и грађанство, да се прикључе акцији и уживају у атрактивним погледима са видиковаца изнад Сићевачке клисуре

Неколико акција је Планинарско друштво "Преслап" извело према Јечави, увек са поласком из села Просек, а силаском у село Сићево, а сада смо одлучили да Јечави приђемо са њене северне стране, из села Пасјача, а да се спустимо јужно, у Просек.

Два атрактивна видиковца налазе се прекопута један другога - Кусача, на Сувој планини и Јечава, на Сврљишким планинама.

За одлазак на ову акцију користићем аутобус приградског јавног превоза, линија за Ореовац, који са приградске аутобуске станице полази у 07:30 сати, а успут стаје код техничких факултета, у Јагодин мали, код "Бенетона" (бившег "Нитекса"), у Дурлану.... Из овог аутобуса излазимо у селу Пасјача. Карта за аутобус кошта 120 динара.

За повратак са акције предвидели смо аутобус приградског јавног превоза, на линији Островица - Ниш, који у село Просек долази око 14 сати. Карта за овај аутобус исто стаје 120 динара.

Вођа акције је Милорад Игњатовић - "Мића Словенац", телефон: 0646739790.

Пријављивање за акцију није потребно, само је потребно укрцати се у приградски аутобус за Ореовац.

ХРАНА И ВОДА: Храна из ранца (сендвичи, конзерве, слаткиши...). Понети 2 литра воде.

ОБУЋА, ОДЕЋА, ОПРЕМА: Планинарске ципеле, резервна мајица, ролка, јакна, наочаре за сунце, капа и рукавице.

Све додатне информације могу се добити путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Powered by iCagenda