Трибина о експедицији "Килиманџаро 2022" - Hakuna matatа

ПД Преслап
1
Датум: понедељак, 15 мај 18:00 - 19:00

Трибина о експедицији "Килиманџаро 2022" и успешном успону на врх Ухуру (5895 м), највиши врх Африке, и о животу и раду у Танзанији, одржаће се у понедељак, 15.маја 2023.године, у организацији Народног музеја Топлице у Прокупљу, у сали Музеја, Улица Ратка Павловића бр.31, са почетком у 18 часова.

                   ТРИБИНА "ЕКСПЕДИЦИЈА КИЛИМАНЏАРО 2022 -  HAKUNA MATATA"

 Организатор трибине: Народни музеј Топлице у Прокупљу

                Учесници трибине:

                 Мирослав Докман, Планинарско друштво "Преслап"

                Небојша Стојадиновић, живео и радио у Танзанији

 (Понедељак, 15.мај 2023.године - сала Народног музеја Топлице у Прокупљу, у Улици Ратка Павловића бр.31, у Прокупљу)

Народни музеј Топлице у Прокупљу, у оквиру "Недеље музеја", у понедељак, 15.мајаа 2023.године, од 18 до 19 сати, у сали Музеја у Улици Ратка Павловића бр.31, у Прокупљу, организује трибину под називом "Експедиција Килиманџаро 2022 - Hakuna matata". 

Трибина је посвећена великом успеху који је једанаесторо планинарки и планинара из Србије и Хрватске постигло октбора месеца 2022.године, када су се попели на врх Ухуру, висок 5895 метара, највиши врх планине Килиманџаро, државе Танзаније и целе Африке.

2

На трибини ће бити приказане фотографије са самог успона на Килиманџаро, затим са сафарија из Националног парка Тарангире и Резервата Нгоронгоро, из села Масаји племена, и из града Моши, на северу Танзаније, а биће приказани и експонати из Танзаније, које је током свог боравка у Танзанији прикупио Небојша Стојадиновић.

Осим о самом току успона и силаска са планине Килиманџаро, на трибини ће бити речи о доживљају Танзаније, из угла Мирослава Докмана, који је први пут боравио у Танзанији, и из угла Небојше Стојадиновића, који је дуже времена живео и радио у овој чудесној земљи.

Улаз на трибину је слободан.

 

Powered by iCagenda