Радна акција на стази од села Мокра до врха Дивна Горица (1389 м)

ПД Преслап
1_radna_akcija_divna_gorica
Датум: недеља, 14 мај 07:00 - 19:00

Радна акција Планинарског друштва "Преслап" - уређивање стазе од села Мокра до врха Дивна Горица (1389 м), на Сувој планини, одржаће се у недељу, 14.маја 2023.године.

                                                                          Радна акција

                            Уређивање стазе од села Мокра до врха Дивна Горица (1389 м), на Сувој планини

                                              (Недеља, 14.мај 2023.године)

Планинарско друштво "Преслап" има амбиције да сваке јесени организује успон од села Мокра до врха Дивна Горица (1389 м), на Сувој планини, што је и најлакши приступ овом атрактивном врху. Прва јесења акција биће одржана 5.новембра 2023.године, а стазе које воде од Мокре ка Дивној Горици, и обратно, ваља очистити, уредити, обележити.

Планинарско друштво "Преслап" предвидело је извођење две радне акције на овој траси, 14.маја 2023.године, и септембра или октобра месеца 2023.године, у зависности од временских услова и стања на терену.

У оквиру радне акције која се изводи 14.маја 2023.године, од села Мокра ћемо прочистити трасу која води уз корито реке Мокре, која је пресушила. Затим ћемо очистити прилазе превоју Преслап (по коме Планинарско друштво "Преслап" није названо), и упутити се према Дивној Горици. Приликом силаска, изаћи ћемо на шири шумски пут.

2 divna gorica

Полазак на радну акцију је 14.маја 2023.године у 7 сати изјутра са паркинга тржног центра "Рода". Трајање радне акције, рачунајући и успон на Дивну Горицу, и повратак у Мокру, је око 8 часова.

Превоз је бесплатан - Друштво покрива трошкове превоза.

Друштво је обезбедило алат за радну акцију - 3 велике маказе, 2 мале маказе и 2 секире. Учесници треба да понесу заштитне рукавице.

По завршетку акције, постоји могућност да Друштво приреди једно лепо изненађење за учеснике акције.

Број учесника је ограничен на 6.

Вођа радне акције и особа за пријављивање је Милорад Игњатовић - "Мића Словенац", телефон: 0646739790.

Све додатне информације код Милорада Игњатовића.

 

Powered by iCagenda