Мирослав Докман

1 md 1300

Мирослав Докман (1973), дипломирани економиста, службеник Градске управе Града Ниша. Носилац звања "врхунски спортиста Србије" и члан светског клуба "7 Summits".

Један од најактивнијих планинара и планинарских водича на југу Србије. Учествовао у покретању и активно ради на развоју великих планинарских манифестација на југу Србије, почев од 2010.године: међународни успон на Руј, успон од Сокобање до Оштре чуке, дан планинарске слободе и достојанства у селу Врмџа, успон на Радан у част Ивана Косанчића, међународни власински успон, међународни успон на Црноок, заплањски успон, акција "планине Алексиначке котлине", акција од манастира Св.Роман до Ражња.

Највиши врхови на које се попео, за сада су Елбрус (5642 м), највиши врх Европе и Русије, Мон Блан (4810 м), највиши врх Алпа, Гран Парадизо (4061 м), у Италији, Фуџи (3776 м), кров Јапана, Цугшпиц (2962 м), највиши врх Немачке. Походио је скоро све највише планине и врхове у Бугарској, Грчкој, Македонији, Албанији, Црној Гори, Словенији, Пољској, Словачкој, Румунији. Прешао via ferratu Берим.

У оквиру Планинарског друштва "Преслап" задужен је за вођство акција на југу Србије, високогорских акција у Бугарској и Македонији.

У оквиру планинарског покрета југа Србије бави се и међународном сарадњом.

Контакт телефон: +38162205977