Мирослав Докман

1 Miroslav Dokman 1

Мирослав Докман (1973), дипломирани економиста, службеник Градске управе за финансије Града Ниша. Носилац звања "врхунски спортиста Србије" и члан светског клуба "7 Summits".

Један од најактивнијих планинара и планинарских водича на југу Србије. Учествовао у покретању и активно ради на развоју великих планинарских манифестација на југу Србије, почев од 2010.године: међународни успон на Руј, успон од Сокобање до Оштре чуке, дан планинарске слободе и достојанства у селу Врмџа, успон на Радан у част Ивана Косанчића, међународни власински успон, међународни успон на Црноок, заплањски успон, акција "планине Алексиначке котлине", акција од манастира Св.Роман до Ражња.

Највиши врхови на које се попео, за сада су Аконкагва (6962 м), највиши врх Јужне Америке, Килиманџаро (5895 м), највиши врх Африке, Бонете (5077 м) у Андима, у Аргентини, Ухуру (5895 м), на Килиманџару, највиши врх Африке, Елбрус (5642 м), највиши врх европског континента, Мон Блан (4810 м), највиши врх Алпа, западне Европе и Европске уније, Гран Парадизо (4061 м), у Италији, Фуџи (3776 м), кров Јапана, Вилдшпиц (3770 м) у Аустрији, Гросвенедигер (3666 м) у Аустрији, Цугшпиц (2962 м), највиши врх Немачке. Походио је скоро све највише планине и врхове у Бугарској, Грчкој, Северној Македонији, Албанији, Црној Гори, Словенији, Пољској, Словачкој, Румунији и Босни и Херцеговини. Прешао via ferratu Берим и via ferratu Соколов пут.

У оквиру Планинарског друштва "Преслап" задужен је за вођство акција на југу Србије, високогорских акција у Бугарској, Северној Македонији, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

У оквиру планинарског покрета југа Србије бави се и међународном сарадњом.

Контакт телефон: +38162205977